Vi rykker verden tættere på Sydjylland og Nordtyskland
LÆR OM OS

MISSION OG VISION

Sønderborg Lufthavn har en stærk ambition om at ville gøre en positiv forskel – nu og i fremtiden.

Vi rykker verden tættere på Sydjylland og Nordtyskland, og vi gør det på en ansvarlig måde.

Det er nemt og hurtigt at komme ud i verden

Der er rart at være i Sønderborg Lufthavn, men det er nu ikke meningen, du skal blive hængende. Tværtimod er lufthavnens vigtigste opgave at få folk hurtigt, effektivt og sikkert videre ud i verden.

Læs mere her

Sønderborg lufthavn skal være en af verdens mest bæredygtige

Sønderborg Lufthavn er helt afgørende for, at Sønderborgområdet er et attraktivt sted at leve. Derfor skal der investeres i den, lyder det fra Bitten og Mads Clausens Fond, der har store ambitioner i forhold til at udvikle lufthavnen i en mere bæredygtig retning.

Læs mere her

René har sikret lufthavnen økonomisk og miljømæssig gevinst

Et åbent sikkerhedsbassin under Sønderborg Lufthavns brændstoftanke opsamler regnvand, som i dag pumpes ud i kloakken. René Brodersen har løsningen, der muliggør besparelse af vandværksvand i Sønderborg Lufthavn. Som et led i sin efteruddannelse til lufthavnsoperatør beskrev han i et LEAN projekt, hvorledes regnvandsressourcen kan opsamles, lagres og bruges som bl.a. slukningsvand på køretøjerne.

Læs mere her

Sønderborg Lufthavn indgår ny unik aftale

Sønderborg Lufthavn og CPHI-Holding A/S etablerer en Smart Tech Cluster i Sønderborg Lufthavn med fokus på Mechatronics, Kunstig intelligens og Net Zero Energy løsninger. Ønsket er at skabe en stærk platform for innovation i området og derigennem vækst og flere arbejdspladser.

Læs mere her

Sønderborg Lufthavn udvikles og fremtidssikres

Ejerne af Sønderborg Lufthavn har besluttet at investere tilsammen 212 mio. kr. i en omfattende ombygning og renovering for at fremtidssikre lufthavnen. Dermed står Bitten & Mads Clausens Fond og Sønderborg Kommune bag den største investering i Sønderborg Lufthavns historie.

Med investeringen skabes grobund for at lufthavnen kan øge tiltrækningen af operatører og tilbyde bedre forhold for de rejsende. Projektet er del af en større plan, der handler om at udvikle området med fokus på infrastruktur. Ruten mellem Sønderborg og København er i den forbindelse helt central, og der skal derfor fremadrettet etableres en stærk alliance af erhvervsaktører omkring ruten.

Læs mere her