Sønderborg lufthavn skal være en af verdens mest bæredygtige
soenderborg-lufthavn-skal-vaere-en-af-verdens-mest-baeredygtige-thumbnail
Nyheder

Sønderborg lufthavn skal være en af verdens mest bæredygtige

Sønderborg Lufthavn er helt afgørende for, at Sønderborgområdet er et attraktivt sted at leve. Derfor skal der investeres i den, lyder det fra Bitten og Mads Clausens Fond, der har store ambitioner i forhold til at udvikle lufthavnen i en mere bæredygtig retning.

En moderne velfungerende lufthavn er et trafikalt knudepunkt og dermed en afgørende faktor for, at en virksomhed som Danfoss kan drives fra Nordborg. Både fordi medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere kan komme hurtigt frem og tilbage til især København – men også fordi det gør det langt mere attraktivt at bo og arbejde i det Sønderjyske.

“En lufthavn skaber dynamik, mobilitet og sammenhængskraft. Og det kræves der for, at man kan trække dygtige folk til området og sikre både et solidt rekrutteringsgrundlag for erhvervslivet og en levende, attraktiv kommune at bo i. Derfor er det også en mærkesag for Bitten og Mads Clausens Fond at udvikle lufthavnen, så den ikke bare er tidssvarende – men fremtidssikret”, forklarer Lars Tveen, der er direktør i BMC Fonden.

Større, bedre og mere bæredygtig

I dag er Sønderborg Lufthavn blandt de relativt få i Danmark, der både flyver fast rutefart indenrigs og charterrejser til udlandet. Og ambitionerne er store – både i forhold til kommerciel vækst og en grønnere profil.

“Lige nu og her oplever folk en hurtig, effektiv og professionel behandling i lufthavnen, blandt andet fordi det hele er så overskueligt. Det skal vi naturligvis holde fast i samtidig med, at vi skal udvikle lufthavnen. Det gælder især i forhold til at tiltrække nye ruter, tour-operatører og virksomheder, som kan drage fordel af at bo i lufthavnens erhvervsområde”, fortæller Lars Tveen, som ikke lægger skjul på, at der skal ske store forandringer i lufthavnen de kommende år. Visionen er, at Sønderborg Lufthavn skal være en af verdens mest bæredygtige regionale lufthavne.

“Vi har arbejdet med den grønne omstilling igennem mange år her i området, så vi har en masse erfaring at trække på. Allerede nu flyver Alsie Express på markedets mest bæredygtige brændstof – men på sigt skal de karakteristiske sorte fly være grønne, og selve lufthavnens bygninger skal opgraderes med et bæredygtigt udgangspunkt – bare for at nævne nogle få af de ting, der er på tegnebrættet”, siger Lars Tveen, som ser frem til, at planerne kan føres ud i livet. Forventeligt bliver arbejdet påbegyndt i udgangen af 2022.

Foto: Danfoss