Sønderborg Lufthavn indgår ny unik aftale - Sønderborg Lufthavn
soenderborg-lufthavn-indgaar-ny-unik-aftale-thumbnail
Nyheder

Sønderborg Lufthavn indgår ny unik aftale

Sønderborg Lufthavn og CPHI-Holding A/S etablerer en Smart Tech Cluster i Sønderborg Lufthavn med fokus på Mechatronics, Kunstig intelligens og Net Zero Energy løsninger. Ønsket er at skabe en stærk platform for innovation i området og derigennem vækst og flere arbejdspladser.

Nye tiltag i Sønderborg Lufthavn skal optimere stedets teknologiske muligheder og øge samarbejdet mellem virksomheder i lokalområdet. Som led i den strategi har Sønderborg Lufthavn styrket samarbejdet med den danske virksomhed CPHI-Holding A/S, der arbejder på at forbedre de teknologiske løsninger i lufthavne verden over. Sammen har de derfor etableret en Smart Tech Cluster i Sønderborg Lufthavn fra 2023. Lufthavnen vil fungere som test-, trænings- og innovationscenter for CPHI, der i samarbejde med lokale virksomheder, Syddansk Universitet Sønderborg og internationale eksperter vil udvikle nye teknologier og produkter.

For Sønderborg Lufthavn giver det udvidede samarbejde rigtig god mening.

“Vi er begejstrede for, at CPHI har valgt Sønderborg Lufthavn som deres hovedbase for udvikling og træning. Samarbejdet med dem ligger godt i tråd med den masterplan, som vi har arbejdet på i mange år, hvor vi gerne vil tiltrække virksomheder, der vil med på den samme rejse som os. Der passer CPHI ekstremt godt ind, da de er firstmover på deres felt,” siger Christian Berg, forhenværende administrerende direktør i Sønderborg Lufthavn.CPHI er allerede rykket ind i lufthavnen og vil nu begynde at implementere de teknologiske løsninger, der blandt andet skal få passagerer hurtigere gennem security og forbedre håndteringen af bagage. 

Også hos CPHI glæder man sig over samarbejdet.

“Jeg definerer denne aftale mellem os som en milepæl for at fremme og udvikle innovation til lufthavnssegmentet og samtidig bringe vores kunder fra internationale lufthavne til Sønderborg for at teste og træne i vores teknologier på vores nye faciliteter i Sønderborg Lufthavn. Vi håber med vores stærke tilstedeværelse i Sønderborg Lufthavn, at vi kan være med til at skabe synergier og værditilvækst til området såvel som til andre virksomheder og ikke mindst læreanstalter og universitetet,” siger Peter Scheuer Jensen, administrerende direktør i CPHI-Holding A/S.

Aftalen er ikke kun til gavn for lufthavnen, men for hele egnen, forklarer Christian Berg, forhenværende administrerende direktør i Sønderborg Lufthavn:

“I bund og grund handler det om at skabe arbejdspladser. Hvis vi tænker lufthavnen ind som en katalysator for mange af de ting, der sker i Sønderborg, og vi tiltrækker virksomheder, der har samme idé om at gøre en forskel, så giver det rigtig god mening.”